Exit Kolektif Konuk Sanatçı Programı Açık Çağrı sonuçları belli oldu. Bor Sanat ve Exit Kolektif üyelerinden oluşan, Beral Madra ve Ebru Nalan Sülün’ün liderlik ettiği danışma kurulu tarafından incelenen başvurular sonucunda Mehmet Akan, Sidar Alışık, A. Ceren Yılmaz ve Rıdvan Aşar programa dahil oldu. 

Exit Kolektif Konuk Sanatçı Programı

Konuk sanatçı programı kapsamında genç isimlere Türk sanatının öncü isimleri Ahmet Öktem, Fulya Çetin, Serhat Kiraz ve Handan Börüteçene eşlik edecek.

Güz:

14 Ekim - 14 Kasım 2024 : Ahmet Öktem & Mehmet Akan

1 - 30 Aralık 2024 : Fulya Çetin & Sidar Alışık

Bahar:

10 Mart - 10 Nisan 2025 : Serhat Kiraz & Ceren Solmaz

21 Nisan - 21 Mayıs 2025 : Handan Börüteçene & Rıdvan Aşar

 

Rıdvan Aşar

2018 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2022’de Düzce Üniversitesi Resim Anasanat Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Mardin’de ikamet edip kendi atölyesinde multidisipliner anlayışta çalışmalarını yürütmektedir.

Mehmet Akan

Mehmet Akan, 1997 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde doğmuş ve eğitim hayatına ilk olarak Anadolu Lisesi’nde başlamış, ancak çeşitli nedenlerle bu eğitimini açıktan tamamladı. 2021 yılında Atatürk Üniversitesi Resim-iş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitiminden sonra, figüratif çalışmalarında renkler ve formlar üzerinde denemeler yaparak sanatsal bir arayışa girmiştir. Çeşitli sergilerde yer almış olan Akan, günümüzde Mardin'de, yaşadığı dünyanın acılarını, hüznünü ve sevincini figürler aracılığıyla dışavurum olarak ifade etmeye devam etmektedir.

Sidar Alışık

2020 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan Sidar Alışık, eğitim hayatına İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mimari Tasarım Yüksek Lisans programında devam etmektedir. Sidar Alışık; sanatsal üretimlerini disiplinler arası uğraşlarının etkisi ile şekillendirmekte, mekan tahayyüllerine ve teorisine odaklanan bir alan üzerinden araştırmakta ve üretmektedir. Yüksek lisans tezinin de etkisi ile son yıllarda tarihi bir kentteki kent hafızası ve bunun etkileri üzerine çalışmaktadır. Çalışma alanlarını; var olan, olması muhtemel olan ve geçmişte var olmuş mekanlar üzerinden temellendirmekte; dijital ve fiziksel olarak temsil yöntemlerinin yer aldığı ve bazen bir arada kullanıldığı bir metodoloji ile üretmektedir. 2019 yılında yer aldığı ilk karma sergi olan ‘Belge’den Kurgu’ya, Atölye’den Müzeye, Mardin’den Fotoğraflar’ isimli sergiden sonra farklı karma sergilerde de yer almıştır. 2024 yılında ise Mardin’de Replikalar isimli ilk kişisel sergisini açmıştır. Bu sergide, sergi alanından hareketle Eski Mardin’in kopyalarını üreterek anlamaya çalışan, farklı tekniklerdeki üretimleri ile bir araya gelen çalışmaları bulunmaktadır. Çalışmalarına Mardin’deki atölyesinde devam etmektedir.

Ceren Solmaz

1993 yılında Ankara’da doğdu. 2016 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. 2019 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Bölümü Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2024 yılında ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Resim Bölümü’nde Sanatta Yeterlik eğitimini tamamladı. Solmaz, hafıza, deneyim, bellek kavramlarını incelediği ve araştırdığı çalışmalarında mekânın hafızasına duyular vasıtasıyla yaklaşıp hatırlama deneyimi sunmayı amaçlayan çalışmalar üretmeye devam etmekte. Sanatçı, Mardin’de üretim yapmaya devam etmektedir.

Handan Börüteçene

1957’de İstanbul'da doğdu. İstanbul'da Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden ve Paris'te Ecole Nationale Superieure Des Beaux-Arts'dan mezun oldu. Handan Börüteçene, Türkiye’nin önde gelen çağdaş sanatçılarından biri olarak heykel ve enstalasyon alanında önemli eserler vermiştir. Sanat pratiğinde tarih, mitoloji, mekân ve hafıza temalarını derinlemesine işleyen Börüteçene, özellikle yerleştirmelerinde mekânın fiziksel ve kavramsal olanaklarını özgün bir biçimde kullanmaktadır. Kültürel ve tarihsel mirası günümüzün gerçekliği ile buluşturan sanatçı; doğa, zaman ve insanlık deneyimi üzerine evrensel sorular sorarak bu kavramları sanatın diliyle yeniden yorumlar. Ulusal ve uluslararası pek çok sergiye katılan Börüteçene, güncel olarak mekânla etkileşim içinde geliştirdiği yeni projeler üzerinde çalışmaktadır.

Ahmet Öktem

1951 yılında Karabük'te doğdu. İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyor. Çağdaş Türk sanatının özgün isimlerinden Ahmet Öktem, heykel ve enstalasyon alanında çalışmalarını sürdürmektedir. Sanatında kimlik, hafıza, mekân ve aidiyet gibi temaları ele alan Öktem, bu kavramları farklı malzemeler ve disiplinlerle birleştirerek etkileyici ve düşündürücü eserler üretir. Toplumsal ve bireysel hafızayı sorgulayan yapıtları, izleyiciye mekân ve zaman arasındaki ilişkiyi yeniden düşünme fırsatı sunar. Öktem, günümüzde hafıza ve kimlik ekseninde yeni projeler geliştirmeye devam etmektedir.

Serhat Kiraz

1954’de İstanbul’da doğdu. 1973-1979 Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1977’de Balkan Ülkeleri Plastik Sanatlar Sergisi’ne, 1979’da Stuttgart ve 1980’de XI. Paris Bienali’ne katılarak o dönemde genç bir sanatçı için alışılmamış bir başlangıç yaptı. 1977-1978’de Sanat Tanımı Topluluğu’nun kurucu üyesi olarak gerçekleştirdiği ilk işlerinden günümüze sanat yapıtını yalnız bir algı nesnesi olarak değil, bir felsefe nesnesi olarak görselleştirmiştir. Kültürler ne denli karmaşık ve çoğul olsalar da tek kaynaktan insan zihni ve imgeleminden doğar ve bu nedenle de bir bütün olarak değerlendirilmelidir düşüncesine dayanan sanat felsefesinin çözümsel sonuçlarını sanatçı farklı mecralarda izleyene sunar. 1999-2006 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Serhat Kiraz, 1978’den günümüze kadar birçok karma ve kişisel sergiye katılmıştır. Sanatçı, halen çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektir.

Fulya Çetin

1989-1995 Mimar Sinan Üniversitesi , Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü’nden mezun oldu. Çağdaş Türk sanatının öne çıkan isimlerinden Fulya Çetin, heykel ve enstalasyon dünyasında yenilikçi ve çarpıcı eserlerle tanınır. Sanatında organik formlar, mekân algısı ve insan-doğa etkileşimini derinlemesine keşfederken, bu temaları sıra dışı malzemeler ve tekniklerle canlandırır. Eserleri, doğa ve insan figürlerini alışılmadık biçimlerde birleştirerek, bu iki alan arasındaki sınırları ve etkileşimleri sorgular. Ulusal ve uluslararası platformlarda sergilenen projeleriyle, izleyicilere estetik ve düşünsel bir deneyim sunar. Şu anda doğa ve çevre temalı etkileyici yeni projeleri üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Bor Sanat

Hakkımızda

Bor Sanat, Bor Holding'in sanat platformudur.


© Copyright 2023 Bor Sanat, Tüm Hakları Saklıdır.