Venedik Bienali “Foreigners Everywhere” de yer alacak 332 ismi açıkladı

Venedik Bienali “Foreigners Everywhere” de yer alacak 332 ismi açıkladı

Venedik Bienali, 20 Nisan - 24 Kasım 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan bu yılki edisyona katılacak 332 sanatçı ve kolektifi belirledi.

Bu yılki edisyonda yer alacak sanatçılar; Beatriz Cortez, Olga De Amaral, Hito Steyerl (İtaatsizlik Arşivi aracılığıyla), Simone Forti, Samia Halaby, Lauren Halsey, Rindon Johsnon, Bouchra Khalili, Teresa Margolles, Ahmed Morsi, Puppies Puppies (Jade Guanaro Kuriki), Zilia Sánchez, Ana Segovia, Yinka Shonibare, Superflex, Salman Toor, Kay WalkingStick ve WangShui, Tina Modotti, Tomie Ohtake, Diego Rivera, Freddy Rodriguez, Jewad Selim, Joaquin Torres-García ve Rubem Valentim.

Ayrıca seçkide bu kez; Pacita Abad, Etel Adnan, Huguette Caland, Tarsila do Amaral, Carmen Herrera, María Izquierdo, Frida Kahlo, Wifredo Lam, Judith Lauand gibi yakın zamanda vefat eden sanatçılar da yer alacak.

Türkiye Pavyonu’nun küratörlüğünü Esra Sarıgedik Öktem üstleniyor. Türkiye’den de farklı jenerasyonları temsilen Nil Yalter, Semiha Berksoy, Fahrelnissa Zeid, Gülsün Karamustafa ve Güneş Terkol seçkide yer alacaklar.

Geçtiğimiz Haziran ayında, serginin küratörü Adriano Pedrosa , bienal sergisinin adını Palermo merkezli Fransız sanatçı kolektifi Claire Fontaine'in çeşitli dillerdeki neon çalışmalarından alan “Stranieri Ovunque – Her Yerdeki Yabancılar” başlığını alacağını duyurmuştu.

Bor Sanat

Hakkımızda

Bor Sanat, Bor Holding'in sanat platformudur.


© Copyright 2023 Bor Sanat, Tüm Hakları Saklıdır.