Taner Ceylan’dan “Olimpos Sergileri III”

Taner Ceylan’dan “Olimpos Sergileri III”

Taner Ceylan’ın yakından takip ettiği kimi sanatçıların üretim süreçlerini sanatın temel kavramlarıyla buluşturma deneyine dayanan “Olimpos Sergileri”nin üçüncüsü Enteriyör, 21 Ocak'a kadar Karaköy’deki tarihi un değirmeni binasında.

2019’da başlayan “Olimpos Sergileri” serisinin üçüncüsü olan Enteriyör temalı grup sergisi, Taner Ceylan’ın küratörlüğünde 8 Ocak’ta Karaköy’deki tarihi un değirmeni binasında açıldı. Sanatçının Olimpos’taki zeytinliğinden elde edilen gelirle ve bağımsız gönüllü desteklerle devam eden sergi serisinin üçüncü edisyonu, 21 Ocak’a kadar görülebilecek.

“Olimpos Sergileri”, Taner Ceylan’ın yakından takip ettiği kimi sanatçıların üretim süreçlerini sanatın temel kavramlarıyla buluşturma deneyine dayanıyor. Toplamda beş sergi olarak planlanan serinin ilk iki edisyonunda Portre ve Peyzaj temalarına odaklanıldı. Serinin Enteriyör temasını ele alan üçüncü sergisinde ise Pelda Aytaş, Mert Acar, Vildan Hoşbak, Studio Pinprick, Sinan Çınar, Sinan Tuncay, Serdar Eğer, Kaan Fıçıcı, Enes Alba ve Can İncekara’nın resim, heykel, fotoğraf, desen, video ve yerleştirmeleri yer alıyor. Tümü yeni üretim olan eserler ilk kez sergileniyor.

2023 itibarıyla Olimpos Akademi başlığı altında bir öğrenme programı da başlatan Olimpos Sergileriher edisyonunda sanat tarihinin temel konularından birine odaklanan bir sergi ve kitap projesi olarak da devam ediyor. 2019’da yayımlanan Portre ve 2021’de yayımlanan Peyzaj odaklı kitaplar gibi bu yıl da Enteriyör temasına odaklanan bir kitap sergiye eşlik ediyor.

Kitap, Süreyya Evren editörlüğünde, Vahit Tuna tasarımı ve Engin Gerçek’in eser reprodüksiyon fotoğrafları ile hazırlandı. Kitapta sanatçılar Ayşenur Şentürk, Burak Delier, Can Aytekin, Eda Gecikmez, Gurur Birsin, Handan Börüteçene, Hera Büyüktaşçıyan, Murat Morova, Özlem Yılmaz, Seçkin Pirim, Selçuk Artut, Selim Birsel ve Sinan Logie, Enteriyör kavramını kendi hayatlarında iz bırakan iç mekâna odaklanmış yapıtlara dair kaleme aldıkları metinler yer alıyor.

 

Sinan Çınar, No.5, 42×29,7 cm, Kağıt üzeri tükenmez kalem, 2023

 

Bor Sanat

Hakkımızda

Bor Sanat, Bor Holding'in sanat platformudur.


© Copyright 2023 Bor Sanat, Tüm Hakları Saklıdır.