Nejad Devrim & Mübin Orhon: İki İmge Yolcusu

Nejad Devrim & Mübin Orhon: İki İmge Yolcusu

Arkas Sanat Merkezi, Müjde Unustası’nın direktörlüğü ve Dr. Necmi Sönmez’in küratörlüğünde, 22 Eylül 2023 tarihinde açılan yeni sergisiyle iki usta sanatçıya, Nejad Devrim ve Mübin Orhon’a odaklanıyor.

Nejad Devrim & Mübin Orhon: İki İmge Yolcusu sergisi, sanat pratiklerinde giriştikleri sıra dışı deneylerle, sahip oldukları özgünlük, farklılık ve cesaretle Modern Türk Sanatı’nda yeni bir dönem açmış olan Nejad Devrim ve Mübin Orhon’un yapıtlarını bir araya getirerek, onların sıra dışı hayat ve sanat yolculuklarını ele alıyor. Her ikisi de İstanbul’da doğan, 1945 sonrasında Paris’te çalışarak birçok önemli başarıya imza atan Nejad ve Mübin, resimlerinde özgün yorumlar geliştirerek Türk Sanatı ile Avrupa Sanatı arasında köprüler kurdular. Sergi, onların Türkiye’den, Türk Sanatı’ndan çıkışla geliştirmiş oldukları renkler, formlar, imgeler üzerine eğilerek “kültürlerarası etkileşim” olgusunu ilk kez tartışmaya açarak resimlerinin arkasındaki cesur kararlar üzerine yoğunlaşıyor.

Sergide farklı koleksiyonlardan eserlerin bir araya getirildiği bilgisini paylaşan Arkas Sanat Direktörü Müjde Unustası da “Sergi için Arkas Koleksiyonu da dahil olmak üzere, 6 koleksiyondan 90’ın üzerinde eser bir araya getirildi. Farklı koleksiyonlardan eserlerin bir araya gelmesiyle, sanatçıların üretimlerini çok daha kapsamlı olarak ele alan bir sergi ortaya çıkarmamız mümkün oldu” ifadelerini kullandı.

Bor Sanat

Hakkımızda

Bor Sanat, Bor Holding'in sanat platformudur.


© Copyright 2023 Bor Sanat, Tüm Hakları Saklıdır.