Kayıp Gustav Klimt tablosu 100 yıl sonra bulundu

Kayıp Gustav Klimt tablosu 100 yıl sonra bulundu

Avusturyalı ünlü ressam Gustav Klimt’in 100 yıldır kayıp olduğu düşünülen eseri, Viyana’da bulundu. Fraulein Lieser’ın Portresi, Avusturya’daki varlıklı Yahudi bir aileye aitti ve 1925 yılından beri ortada yoktu. Tablo, müzayede evlerinin kataloglarında (Klimt’in eserlerinin kapsamlı listeleri) kayıp olarak tanımlanıyordu.

1925'ten beri kayıp olduğu düşünülen Gustav Klimt'in "Fräulein Lieser'in Portresi", Viyana'da ortaya çıktı. Eserin uluslararası sergilerde gösterilmesi planlanıyor.

Im Kinsky müzayede evi tablonun değerinin 54 milyon dolardan (42 milyon sterlin) fazla olduğunu tahmin ediyor. Müzayede evi eserin yeniden ortaya çıkışını “sansasyon” olarak nitelendirirken dün şu açıklamayı yaptı: “Bu kadar nadir, sanatsal önemi ve değeri olan bir tablo Orta Avrupa’da yıllardır sanat piyasasında bulunmuyordu.”

Fraulein Lieser’ın Portresi, 24 Nisan’da şu anki sahipleri ve Lieser ailesinin yasal varisleri adına açık arttırmaya sunulacak.

Müzayede evinden yapılan açıklamada, tablonun açık arttırmadan önce İngiltere, İsviçre, Almanya ve Hong Kong dahil olmak üzere çeşitli uluslararası sanat merkezlerinde sergileneceği belirtildi.

Portre bir zamanlar Viyana’da yaşayan varlıklı Yahudi sanayici bir aile olan Lieser ailesine aitti.

Bor Sanat

Hakkımızda

Bor Sanat, Bor Holding'in sanat platformudur.


© Copyright 2023 Bor Sanat, Tüm Hakları Saklıdır.