Dört Kıta Üç Yıllık Serüven: “Arada”

Dört Kıta Üç Yıllık Serüven: “Arada”

Türkiye’den “ Format Festival Derby 2023”e katılan ilk ve tek sanatçı olan Coşar Kulaksız’ın “Arada” fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu. Dört kıtaya yayılan üç yıllık bir çalışmanın ürünü ve 30 eserden oluşan  serginin  kürotörlüğünü ve sergi tasarımını Bülent Erkmen,  metin yazılarını ise Gonca Özmen üstleniyor.

Sanatçı üçleme için “Serinin ilk sergisi, ‘Unuttuklarımızı özlediğimiz, hatırladıklarımızdan uzaklaştığımız bir oyun bu’ idi.  Orada kendi yalnızlığım ve karanlığımla yüzleşmenin betimlendiği fotoğraflar vardı.” İfadeleriyle anlattı. Üçlemenin ikinci ayağı olan bu sergisnin ana temasını; arada kalmışlık, insanın ruhen ve bedenen yaşam ile ölüm, sevgi ve nefret, gökyüzü ile yeryüzü, doğa ile medeniyet, geçmiş ve gelecek gibi kavramlar arasında kalmasına göndermede bulunduğunu belirtti.

Sanatçının sergisi 15 Ekim’e kadar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi Tophane-i Amire’de, Pazartesi günleri hariç 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaretçilerine açık olacaktır.

 

 

 

 

Bor Sanat

Hakkımızda

Bor Sanat, Bor Holding'in sanat platformudur.


© Copyright 2023 Bor Sanat, Tüm Hakları Saklıdır.