Caspar David Friedrich eserleri Hamburger Kunsthalle'de

Caspar David Friedrich eserleri Hamburger Kunsthalle'de

Caspar David Friedrich'in 250. doğum günü vesilesiyle Hamburger Kunsthalle, CASPAR DAVID FRIEDRICH'in yıldönümü sergisini sunuyor. Sergi, Alman romantik akımının önemli isminin eserlerinin yer aldığı en kapsamlı birlikteliği sunmakta. 

Serginin odak noktasını, çok sayıda ikonik önemli eser de dahil olmak üzere 60'ı aşkın tablo, 100'e yakın çizim ve sanatçı arkadaşlarının seçilmiş eserlerinin yer aldığı tematik Friedrich retrospektifi oluşturuyor. Friedrich'in manzara tasvirlerinde ana tema, insan ve doğa arasındaki ilişkidir. Sanatçı, 19. yüzyılda resim sanatında manzara türünün “yeni bir zamanın sanatı” haline gelmesinde önemli bir paya sahipti. Sergi, Friedrich'in eserlerini temel alırken aynı zamanda doğaya dair yeni bakış açılarını da tartışmaya açmaya odaklanıyor. 

“Rügen'deki Tebeşir Kayalıkları” (1818-1822 civarı), “Deniz Kenarındaki Keşiş”(1808-1810) ve “Ay'ı Düşünen İki Adam” (1819/20) gibi Friedrich eserleri sergilenen yapıtlar arasında yer almakta. Hamburger Kunsthalle koleksiyonundan “Sis Denizi”(1817 civarında) ve “Buz Denizi” (1823/24) gibi eserler de sergide yer alan diğer örnekler. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışından 20 sanatçı, Romantizm'e, doğa anlayışlarına ve Friedrich'in sanatına videolar, fotoğraflar ve büyük ölçekli enstalasyonlar ile eşlik ediyor. Ann Böttcher, Elina Brotherus, Julian Charrière, David Claerbout, Mari Eastman, Olafur Eliasson, Jonas Fischer, Alex Grein, Swaantje Güntzel, Jochen Hein, Nina K. Jurk, Johanna Karlsson, Hiroyuki Masuyama, Lyoudmila Milanova, Mariele Neudecker, Ulrike Rosenbach, Susan Schuppli, Santeri Tuori bu sanatçılar arasında yer almakta.

Caspar David Friedrich: Sessizliğin Efendisi sergisi Hamburger Kunsthalle'de 1 Nisan 2024 tarihine kadar izlenebilir.

Bor Sanat

Hakkımızda

Bor Sanat, Bor Holding'in sanat platformudur.


© Copyright 2023 Bor Sanat, Tüm Hakları Saklıdır.