6. Mardin Bienali'nin Küratörü Ali Akay Oldu!

Prof. Ali Akay 6. Mardin Bienali'nin küratörlüğünü üstlendi

Şehrin mimarisi, tarihi, ve kültürüyle sanatı bir araya getirerek yeni bir merkez kazandırmayı amaçlayan Mardin Bienali, 6. kez 2024 yılında Ali Atay’ın küratörlüğünde gerçekleştirilecek.

Sosyal medyada ve resmî internet adresinde Hakan Irmak ve Döne Otyam koordinasyonunda düzenlenecek bienalin küratörünün sosyolog, eleştirmen ve yazar Prof. Ali Akay olduğu açıklandı. Akay, bienalin sanatçı listesi ve mekânları konusunda uzlaşıldığını ancak bunun için bienal ekibinin yerli ve yabancı basın ile ilgililere yapılacak resmî açıklamayı beklediğini vurguladı.

İstanbul doğumlu olan Ali Akay; Paris VIII Üniversitesi’nde sosyoloji lisansını ve yüksek lisansını tamamladı. 1986’da doktorasını yaparken aynı zamanda siyasal bilimler ve felsefe bölümlerinde lisans ve yüksek lisans yaptı. Şu anda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Sosyoloji ve Resim Bölümünde ders vermektedir.

Ali Akay, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Felsefe ve Sanat Sosyolojisi alanında araştırmalar yaptı ve bu araştırmalar hakkında başta Türkiye olmak üzere Fransa, Almanya, Amerika’da toplamda dokuz ülkede çok sayıda makale ve katolog yazısı yayımlandı. 20’den fazla yayımladığı kitabın yanı sıra “Toplumbilim” ve “Teorik Bakış” dergisinde yazılar yazdı. Dünyanın farklı yerlerinde, müzelerde ve galerilerdeki sergilerin küratörlüğünü yaparak birçok işe imza attı. Son zamanlardaki sergileri arasında “Mırıltı” (2018), “Yedi Soruda Asya” (2018), Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” (2016) yer almaktadır.

Bor Sanat

Hakkımızda

Bor Sanat, Bor Holding'in sanat platformudur.


© Copyright 2023 Bor Sanat, Tüm Hakları Saklıdır.